University of Otago, Science 1, Science Precinct Laboratory Redevelopment

Redevelopment of the exterior of the Science 1 building, involving recladding and new windows, roof and exterior design, has resulted in a building that makes a strong statement of the building’s science learning purpose.

The 6500m2 of primarily science laboratories has been remodelled and refurbished to the highest scientific standards, housing a “super-lab” on the ground floor, with further laboratories, and improved airflow and ventilation, on additional floors. 

A temporary laboratory was created to enable teaching to continue whilst construction was carried out. The ground floor link between the Science 1 lab and the adjoining Science 2 lab was reconfigured as a new link with the building.

Enquire now
 

Key project facts and awards

Client: University of Otago
Completion: March 2018

Key project facts and awards

Client: University of Otago
Completion: March 2018